Alla inlägg under februari 2009

Av Malin - 8 februari 2009 20:55

Jag har suttit och lurat lite på vad vi ska göra med tjejernas rum i nya lägenheten. Har kollat runt lite på nätet och fått lite tips och ideér.

Det jag kommit fram till är;


  • Det ska finnas sovplats, lekplats och gärna en mysplats utan att det blir övermöblerat.
  •  Vi måste tänka på att Noelle ska flytta in där inom en snar framtid också (snart, snart så! Hehehe)
  • Det ska inte vara för färgstarkt eftersom det kommer bli färg nog med teckningar, leksaker mm.
  • Barnen (och jag) är ombytliga och kan tröttna på mönster och sånt, så enkla väggar som möjligt, inga spattiga tapeter. 
  • En fondvägg är jag sugen på.
  • Barnen ska få vara med och välja färger, men hon är inte så gammal än, viktigare är att hon är inne i sin rosa period så jag låter henne nog inte göra det.  

Kom precis på en ny ide´. Jag ska låta Annelie fixa! Hon är bra på färg och form :-)


Idag har Minou klippt sig på en äkta frisörsalong! Kan vara överdrivet eftersom det tar typ 2 minuter att klippa hennes tunna hår, men jag kommer ihåg hur det var att gå ut på gården med hemmaklippt frisyr (förlåt mamma!) och även om Minou inte kommer komma ihåg denna klippningen så blev det iallafall rakt!


Hon såg inte så nöjd ut men satt still och tittade rakt fram.


Hon har ju i evigheter gått runt och sagt den välkända Lola-kommentaren -"Ja vill inte klippa håje!" (ur Charlie&Lola, hennes favvoprogram)


He he. Kan du le lite åtminstone??


Sådär! Nu när håret torkat och klubborna uppätna, ser våran Minou ut som hon brukar - glad med håret på vift!


PS, Jag blev inspirerad av Minou tröja och funderar på en brun fondvägg med rosa elefant-chabloner på, till tjejernas rum.

Vad sägs??

Av Malin - 7 februari 2009 20:46

Jobbig natt för Jonas med Noelle. Hon var vaken mest hela natten kändes det som. Tillslut satte sig en sömndrucken Minou upp mellan oss i dubbelsängen; "yster, inte skrika NU!!", och la sig ner igen. Hon sa det vi alla tänkte.


När klockan var vid anständig tid (vi klev upp vid sex-tiden har jag för mig), åkte jag och tjejerna över till Linda, Micke, Julia och Ida. Det var så disigt att jag missade avfarten på motorvägen!

Vi drack kaffe och pratade och medlade mellan barnen. Minou var på alla Idas leksaker och det uppskattades inte. Vi glömde "fredsleksaken" denna gången (lättare att byta till sig nåt att leka med om man har en spännande leksak med sig själv, hehe)


Julia gillar Noelle och här ligger de i soffan och leker med en leksak.


Julia gillar att ha Noelle i knät. Det är inte alltid så populärt från Noelles sida att sitta i knä, men idag var hon foglig. Ida gick med på det också.


Vi åt pastasallad till lunch som vi alltid gör när vi träffas. Denna gången blev det fullkornsdinkel-pasta med tonfisk avokado fetaost och en salladsröra som var helt otrolig! Det märks när man äter hos en utbildad kock och kallskänka. Feed me! :-)


Åkte vidare efter lunchen och tjejerna sov i bilen på vägen hem. Fortsatte sova vidare hemma efter att Jonas hjälpt till att bära in de sovande ungarna som knappt märkte att vi kommit hem.


Resten av dagen har jag glömt bort vad vi gjorde...

Av Malin - 6 februari 2009 18:41

Var en sväng på Ikea i torsdags och provsatt soffor till nya lägenheten. Vi behöver en bäddsoffa när folk kommer och hälsar på oss.

Som mormor, gammelmormor och Minous moster Amina ex, från Borås.

Bra att kunna erbjuda barnvakten sovplats :-)

 

Minou trivdes som fisken i vattnet i skylt-barnrummen. Hon lekte för fullt, tog av sig skorna och kröp ner i sängen. Hon skulle sova där sa hon!


Ikväll fick Minou kolla på film och äta isglass, vi var på biblioteket och hyrde Charlie och Lola del 3.

När Jonas gick ut i vardagsrummet stod Minou och matade Noelle med isglass framför tvn!

Av Malin - 6 februari 2009 18:24

Idag är det fredag! Det betyder tjejdag, Minou är ledig från dagis fredagarna.

Allt flutit på bra, var på öppna förskolan på fm så Noelle fick vara med på sångstunden och höra alla pappors ljuva stämmor (hur gör man en smiley som himlar med ögona??)

Fick en välbehövlig jättelång lunchsov! Noelle slocknade som en liten gris och somnade först, sen Minou. Vi sov och när Minou vaknade sov Noelle fortfarande! Jag hade en flyktig tanke att Noelle börjat käka på ci-plattan igen och kvävts av den när den lossnade från sladden.

Gick och lyssnade i spjälisen för att se om hon levde!

Gick till bibliotkeket

Av Malin - 4 februari 2009 21:09

Idag innan badet, slängde Minou av sig alla sina kläder jättesnabbt och sprang runt naken. Rätt vad det var drog hon fram pottan och gissa om Jonas blev förvånad när han såg vad hon gjort! NR 2! Det har aldrig hänt innan men jag ska inte bli så drastisk så jag fotar, hehe


Jonas stack ner i garaget direkt efter middagen så jag tyckte att vi tjejer skulle ha en badkväll. Vi har ju helkaklat och inte så mycket grejor som inte får skvättas ner. Men jag måste säga att det är en konst att få ett flyt (haha) när både mamma, en sprallig tvååring och en ettåring som knappt kan stå, ska ha kul samtidigt. Vi har ju inget badkar!


Minou fick hoppa ner i badbaljan först och vi kollade på. Noelle tyckte det var så spännande så hon stod och höll i baljan fast från andra hållet, och Minou försökte mata henne med badskum.

Sen fick Noelle också hoppa ner i baljan en stund men det blev rätt trångt och Minou kan ju inte sitta still. Rätt snart därefter drog vi ut baljan ur duschen och ställde den utanför så jag och Noelle kunde duscha och tvätta håret medan Minou satt i baljan och lekte.

När vi var klara fick Noelle sitta i baljan själv medan jag och Minou duschade och medan vi torkade oss. Hon klagade inte, men såg ut som en kokt kräfta när hon kom upp ur vattnet.


Resten av kvällen flöt på smärtfritt och Noelle somnade snabbt och lätt (vi vet ju vid det här laget att hon vaknar om tre timmar igen och vill ha välling) och Minou tog det inte så lång tid för heller.


Satt precis och kollade på TopModel. Nervknippet fick vara kvar den här gången också! Stackars tjej, hon är så stressad för allt och nervös för allt och har nerverna utanpå kroppen. Hon kommer få magsår om hon får vara kvar i tävligen alltför länge till!

Jämför med henne är jag rena komapatienten, ha ha

Av Malin - 4 februari 2009 20:25

Den här dagen har varit riktigt bra! Natten var sådär, Noelle vaknade kl 22, kl 00,30 och kl 04,30 för att käka.

Minou fick vi lyfta tillbaks till sin säng två gånger och byta blöja en gång, hon hade kissat igenom nästan!


Sen hade vi höjt upp huvudändan på spjälsängen med hjälp av mina fetingböcker för hon är fortfarande täppt i näsan.

Jag hade missat bokhögen med det inre sängbenet så varje gång hon rörde på sig så dunkade det till i väggen så Jonas trodde att nån knackade på dörren.

Efter 04,30 låg jag på alla fyra och försökte fixa.

På morgonen vaknade vi alla tre (Jonas hade åkt till jobbet) av ett brak, då hade sängen hoppat ner från den yttre bokhögen!

Snöplig start men vi fick ändå sovmorgon :-)


På eftermiddagen när jag hämtat Minou på dagis och var ute och lekte på gården medan Noelle sov eftermiddag i vagnen, fick jag ett sms av Annelie. Sist jag såg henne var när vi var hemma hos dem och hon berättade att hon trodde hon haft feber hur länge som helst.

Hon hade en tid till vårdcentralen och då hade hon 39,9 med alvedon i kroppen!

Nu skrev hon att vårdcentralen ringt ambulans och nu är hon inlagd på infektionsavdelningen!! De vet inte vad det är men hon har fått penicillin och mår bättre som tur är. De kommer väl kolla av allt förhoppningsvis.


Hoppas hon kommer hem snart och mår kanon igen (hon har sagt att hon inte känt sig frisk sedan livmoderinflammationen hon fick efter förlossningen)

Av Malin - 3 februari 2009 20:26

I eftermiddags kom trean-lägenhetens ägare över med sin dotter för att titta på vår lägenhet. Första gången var det sonen som kollade och han var jättenöjd (fast det fattade jag inte då). Efter deras koll, följde jag med dem hem och tittade på vår inte-så-långt-i-framtiden trea. Jag hade inte sett den förut, bara Jonas eftersom det inte spelar nån som helst roll hur den ser ut. Vi måste skaffa större.


Den var rätt nergången, men inget lite färg inte kan fixa! Sen blir det en sak att se en lägenhet med någon annas grejor och möbler som kanske inte alls är i ens egen smak.

Vi var inne på att vi skulle byta lite möbler. Vi vill gärna ha deras stora matbord för det får ändå inte plats i vår tvåa. Och de ville ha vårt lilla bord. Hon erbjöd sig t om att betala för det! Hon pratade om mellanskillnad och jag trodde hon menade att vi skulle betala, eftersom hennes är mycket finare än vårat, men, men jag tackar inte nej!


Sen hade de lite hyllor och skåp som de ville bli av med, men jag är inte riktigt lika sugen på det...

Vi vill gärna att de behåller våra bokhyllor för de måste vi plocka ner och kasta. De pallar inte med en flytt till. Köpte de när vi flyttade in i Väsby -97!!

Så här ser nya lägenheten ut!

Jag gillar att den inte är helt fyrkantig. De största skillnaderna är förutom ett extra sovrum, att vi får en hall där man kan parkera vagnen utan att snubbla på den och ett badkar (tjohoo!). Det krävs dock att vi lever utan tvättmaskin, men det ska vi väl klara av. Måste finnas massa människor som lever utan tvättmaskin? Väl...?

 

Och så här ser vår pytte-men-ändå-fina-lägenhet ut

Observera den hypersmala hallen som är omöblerbar, dock massa förvaringsutrymmen och det kan ju behövas när man är fyra pers inom dessa fyra väggar. Badrummet har inte badkar utan en dusch och en tvättmaskin/skötbord, sen är det fullt!


Noelle mår inte bra! Hon har inte feber men hon matvägrar. Noelle? Matvägra?? Då är det fara och färde, hon äter som en hel karl ju! Mellanmål som består av en hel macka och en banan, det är vad jag kan äta :-)

Hon har blivit trött fort också, igår var jag på vårdcentralen men inget fel på öronen iallfall som tur är. Vi får väl fortsätta ge henne alvedon och hoppas att det går över. Det kan inte vara utvecklingsfas...

Av Malin - 2 februari 2009 20:45

I eftermiddags tog vi oss hela familjen hem till Annelie Minea och pappa Håkan (som Minou envisas med att säga - heeela namnet "pappa Håkan" Fast det blir pappa Åke med hennes uttal)


De bjöd på middag vilket vi tacksamt tog emot! Medan Annelie kollade käket, kollade jag ungarna - Minou är fullkomligt förälskad i Minea, ska krama och klappa och pussa och gärna ligga på henne om hon fick! Man får dra bort henne från Minea så vi inte skapar klaustrofobi när Minou är så närgången. Nu var Noelle också på Minea och till en början uppskattade hon uppmärksamheten men tyckte nog att de blev lite jobbiga mot slutet, speciellt när Noelle försökte dra hennes ögonlock uppåt - men jag hann hejda henne i sista minuten!


Jonas och Håkan grejade dekoder och dator, sånt där med kablar och koder och skit...


 

Så här söt är Minea, jag har nog aldrig sett en unge med så stora ögon irl (bebisarna i tidningarna är retucherade hävdar jag bestämt!)


 

Annelie med hela barnaskaran, Noelle dras som en magnet till alla vuxna som befinner sig närmare än 120 cm över havet. Sitter man på golvet är det kört - hon biter sig fast i byxbenet och står... och står.... och står..


 

Kärlek vid första ögonkastet

och det håller i sig!

Ovido - Quiz & Flashcards