Alla inlägg under februari 2009

Av Malin - 18 februari 2009 20:35

Jaha vad ska vi skriva om idag då?

Jo Noelle fyller ett år på fredag!!

Och jag är morsan med kortaste varsel någonsin, för jag går runt och tänker att det är jättelänge tills hon fyller ett och glömmer bort att alla andra människor faktiskt har ett liv, och det kan vara bra att få veta sånt åtminstone nån vecka innan kalaset.


Men, men, jag smsade till polarna igår kväll när jag låg i sängen innan jag skulle somna och kollade om de kan komma på söndag. Schysst av mig va? Få inte panik, skit i presenten och kom ändå :-)

Noelle bekantar sig med dammsugaren. Stod vid utblåset och luggen flög, det var mysigt. Hon träffar inte dammsugaren så ofta. De sällsynta tillfällena den är framme, brukar hon oftast sova.


Idag hade Noelle diarre tack vare att jag gett henne Duphalac mot förstoppning.

Hon äter knappt nånting, bara vid mellanmålet som hon äter macka och banan...


Igår fick hon vaccinationssprutan så vi vet inte om hon gnäller för det "vanliga" (som vi inte vet vad det är) eller om det är sprutans effekter.

Vi är snälla och ger alvedon men hon gnäller ändå. Eller så somnar hon och vi vet inte om hon somnat för hon slutat ha ont eller om hon bara var trött...

Vad hette den där serien som gick på tv för längesen?

"Swisch? Smasch?" Vet ni vad jag menar?


Imorgon kommer morsan, mormor och halvsyrran Amina ändå från Borås! Vad kul det ska bli, men trångt! tre extra människor som ska sova i vår 54,5 kvm lägenhet. får vara ute mycket, det vet jag att Jonas kommer vara iallall, för mycket östrogen haha  ;-)


 

Minou i helgen hos farmor och farfar. Käkar ballerina med nya thailand-outfiten på sig.

Av Malin - 17 februari 2009 14:50

Ska alldeles strax gå o hämta Minou från dagis, men lite hinner jag skriva!

Var på vårdcentralen med Noelle igår efter en helvetesnatt och en skitmorgon. Hon grinade, Minou grinade, jag grinade - inte kul.

Fick ett nytt kissprov beställt, men Noelle ville inte kissa.


Idag var det bvc-koll och vaccination. Det kändes lite tryggare att prata med läkaren som varit med från start! Hon som skickade oss till ks-akuten med Noelle när hon var mindre än en jordnöt.

Kollar lite färger för Minous rum. Det är vita väggar där nu, så väggen med hål efter spegelväggen får bli en fondvägg i nån färg. Kanske lila tror jag, har inte bestämt mig..


Har våldgästat Annelie och Nea två dar irad nu. Igår för jag orkade inte gå hem efter vårdcentralen och idag för jag var så glad och köpt en affisch till Minous rum

Jättefin!

Av Malin - 13 februari 2009 22:14

Ringde vårdcentralen det första jag gjorde när vi vaknat allihop på morgonen. Det skulle ju dröja tre dagar innan svaret på Noelles kissprov skulle komma.

Automatsvararen talade om för mig att jag skulle lugna ner mig och bli uppringd kl 9,40.


Jag höll mig i skinnet ända till kl11. De hade inte ringt mig. 

Jag rinde igen men blev bara nerkopplad, så efter öppna förskolan lunch och lunchsov, gick vi till vårdcentralen för att fråga vad som händer?

(Det var nästan inga människor i väntrummet, konstigt va när de inte svarar i telefonen på vc...)


Svaret hade kommit och visade på att provet var kontaminerat, alltså inte helt rent, så vi skulle behöva lämna ett nytt prov och idag är det fre så det går ju inte.


Akutläkaren vi träffade sist hänvisade till husläkaren som vi skulle boka tid till och så var hon av kroken!

Husläkaren har ingen tid ledig förrän om tre veckor. Lite länge att vänta om Noelle har uvi.

Hon skickade remiss till öronläkare också, för hon tog inte bort vax ur öronen på Noelle för att kunna se om hon har öroninflammation, det ska öronläkaren göra. Undrar hur lång tid det tar innan remissen kommer fram.


Vi fick träffa en jourläkare som tittade lite på Noelle och klämde på henne, kollade i öronen och såg ingen öroninflammationsantydning.

Vi ska testa laktulos/duphalac för hon är hård i magen också, se om det blir bättre över helgen.


Annars blir det väl akuten som vanligt. Där vågar de iallafall ta bort vax ur öronen.

Av Malin - 12 februari 2009 14:37

Minou är bortforslad till dagis. Nästan till ingen nytta alls. Mer än att jag får det lite lugnare då... Skulle gå på bebissim med Noelle, men hon snorade som jag vet inte vad imorse. Och under förmiddagsluren i vagnen hostade hon som en gammal gubbe med rökhosta. Inte ens jag kunde bortförklara detta för att få göra nåt kul.

Hon mår inte bra så det får bli att hålla sig hemma idag med. Suck.


Hoppas bara vi inte smittat Joline.


Var nere i källaren nyss och botaniserade bland alla barnkläder. Många påsar är det. Tur att jag har en släng av autism och älskar att sortera. Alla påsar är märkta med storlek på utsidan, annars hade jag aldrig hittat nåt!

Noelle har inga fina byxor att ha på sig så jag ville kolla Minous kläder innan jag går och köper nåt.


Enda kruxet är att de har tvärtom-säsong mina barn. Alltså de kläderna som Noelle använt i vinter var de kläderna som Minou hade på sommaren.

Med resultat att vi inte har några tjocka byxor.


Hittade dock ett par jeans i strl 80 som hon har nu med uppvikta byxben. De funkar. Kollade i påsen 86/92-kläder och hittade lite byxor som är lite stora men kanske inte så hon drunkar i dem? Ska bli kul att se :-)


Det är ju lätt att bli lite fartblind och tycka att "oj vilka stora kläder, det kommer dröja jättlääänge innan hon hinner använda". Sen står man där med för små kläder som man pressar in de i så de fått ha dem på sig åtminstone två gånger.


(Vi fick en helcool klänning till Minou av ett par kompisar, som var för stor. När jag kom ihåg klänningen igen var den för liten! Vi pressade ner vår stinna Minou i den, den var så tajt att hon fick ligga ner på filten när vi fotade för att ha bevis att hon faktiskt haft den på sig :-D)

Minous kläder är knappt nere och vänder i förrådet förräns Noelle ska ha kläderna på sig. Här i full Minou-mundering; jeans, långärmad t-shirt och täckjackan som M hade förra vintern.


Sen det där med barnrums-inredning. Helt sanslöst vilka pengar en del plöjer ner i det där rummet. Jag tror inte ens att barnen får leka i de där rummen. I såfall är de bra drillade om de kan leka bland porslins-latte-koppar mm utan att stöka ner!

Här är en sån sida  och där jag har kollat efter ideér är Styleroom 

Vanligt återkommande med svindyra förvaringslådor för 300 kr styck och tyger för 300 kr metern....

Jag tror jag håller mig till IKEA.

(Sen gör jag ett album på Styleroom och visar allt hahah)

Av Malin - 11 februari 2009 22:17

Märks att Minou inte alls är sjuk. Att hon kräktes är nog för att hon har lite fiskmås i blodet - hon tuggar inte mat innan hon sväljer...

Hittade (ursäkta alla kräkmagade) stooora bitar blodpudding och hela clementinklyftor i röran. Idag har hon varit dryg och uttråkad.

Noelles perspektiv på livet, uppåner hängandes i ugnsluckan


Idag hade vi besök av Manne Malin och Joline! Joline är hela 3 dagar äldre än Noelle och är ett riktigt charmtroll. 

Tjejerna står vi bordet och softar

Pussmun!

Det är rätt coolt att Joline ser ut precis som Malin (som är ljus) men fått Mannes färger


Minou var överförtjust, en liten tjej att mata med kex och ge vatten i nappflaska till. Hon försökte pussa Joline och de kramades läänge. Tänk om hon kunde vara så snäll med Noelle också!

Joline har blivit stor sedan vi sågs sist. Hon kan stå stadigt och är lite större i storleken än Noelle. Är jätteglad hela tiden och hur mysig som helst.

Trots att Noelle varit vaken sedan kl 14 såg hon inte ett dugg trött ut förräns det var dags för Joline att åka hem.

Kl 19,30 började hon gnugga ögonen och bli gnällig och då gick det snabbt - på med pyamas och i med välling, sen sov hon.

Av Malin - 10 februari 2009 20:45

Eftersom Minou spydde inatt så får hon vara hemma med mig och Noelle. Blev lite problematiskt när jag skulle få med mig alla barn och paket som ska postas till lyckliga tradera-auktion-vinnare...

Såg ut som värsta zigenarkaravanen med vagnen på väg till posten-Ica. Kassarna fulla med paket, stora kartongen inklämd i suffleten, Noelle i framsätet och Minous mössa sticker fram ur baksätet.

Jonas var imponerad när jag sa att jag fått med mig allt i en vända.


PS Jag är som alla vet senil. Därav skriver jag inlägg inte i datumordning utan efter vad jag kommer ihåg. Alltså är det mycket troligt att det finns nya inlägg längre bak i historien. Ett tips är alltså att kolla in "nya inlägg" istället för att scrolla och läsa senaste...

Av Malin - 10 februari 2009 13:00

Inatt, enligt mig iallfall för jag sov ju vid 00-tiden, vaknade jag av att Minou hostade och det blev väldigt blött på kudden.

Hon kräktes alltså när hon låg mitt i vår dubbelsäng. Hon hann kräkas lite till medan hon stod på golvet och jag försökte tänka ut vad jag skulle göra (hade ju knappt fattat att jag var vaken)


Jag duschade av henne medan Jonas fick byta sängkläder och hämta nattlinne.


Så om ni funderar över att sova med barn i sängen - det kan bli kladdigt!

Av Malin - 9 februari 2009 19:56

Var på vårdcentralen med Noelle. Igen. Hon är så missnöjd och sover så dåligt! Nu har vi kollat av förkylning, tänder, utvecklingsfas, öroninflammation, förkylning igen men inget blir bra.

Denna gången sa jag till akutläkaren att jag ville att de skulle kolla så att hon inte har bihåleinflammtion eller urinvägsinfektion. Det är vad jag kommer på som jag kan ge som förslag till läkarna.

Om jag inte säger någonting så skickar de hem mig med en "gnällig förkyld unge, helt normalt". Inget görs om man inte driver på lite.

Inte så att jag vill att de ska göra en massa onödiga tester om det inte behövs, men jag vill att de ska göra sitt jobb!


Läkaren skickade oss vidare till labbet för att kolla sänkan på henne och sen kissprov för uvi-test. Misslyckades med de två första kisspåsarna som ska vara i blöjan. Fick med mig några hem och på eftermiddagen gick det!

Tar med mig testet imorgon och lämnar på vårdcentralen.

Ovido - Quiz & Flashcards