Direktlänk till inlägg 28 januari 2009

Dagisbesök

Av Malin - 28 januari 2009 21:47

Idag var det först en tur till ci-enheten i Huddinge. Det var dags för planeringsmöte med kurator, logoped och nån annan från hörselenheten på Rosengård som jag inte kommer ihåg vem det var??

Det är ju egentligen inte så mycket att planera nu när det här med att Noelle börjat höra är så nytt fortfarande. Vi har ju ingen aning om hur utvecklingen kommer gå, varken med hörsel och med syndromet.

Det räcker ju med att se hur mycket ett "vanligt" barn utvecklas mellan ett år och ettochethalvt!


Kom fram till att vi får ha ett nytt möte innan sommaren och före dagisdags.

På tal om det så var vi och besökte dagiset Snäckbacken i Sollentuna, som är ett hörseldagis. Hade tänkt att Noelle tidigast ska börja dagis till hösten och att vi ska börja med stimulanstimmar (15 timmar i veckan utanför vanliga dagiskön). Det får vi ha så vi ser hur Noelle orkar med dagistempot, sen när vi känner att hon är mogen så går vi över till vanlig dagistid.


Det var verkligen ett bra bemötande vi fick! Först sitta och prata och föreståndaren berättade hur de jobbade där och vi drack kaffe. Sen våra frågor, sen gick vi runt och tittade på deras uberlyxiga lokaler!

De har en avdelning för hörselbarn och en avdelning för normalhörande barn, men det är mycket samarbete avdelningarna emellan. 

De hade 6 pedagoger för 14 barn och det är ju helt otroligt bra!

På Minous dagis är de 18 ungar på 3 pedagoger och det är helt normalt.


På Snäckbacken hade de dramarum, skapar/målarrum, upplevelserum (musik och skumma mönster på väggarna att bli hypnotiserad till ;-)) hemkunskapsrum och ett rum för vattenlek(!)

Helmysigt och personalen verkar bra. Det är både hörande och döva i personalgruppen och då får barnen både tal och teckenspråk.


Det som jag tidigare kände var en nackdel, är ju att det blir taxi för Noelle till och från dagis. Innebär att vi inte träffar personalen och det känns som att vi bara släpper iväg vår lillskit Noelle vind för våg och att de skulle kunna göra vad som helst med henne och vi inte har nån koll. 


Så var det inte riktigt, hon åker taxi och har en bok som vi skriver i. Personalen skriver i vad hon har gjort under dagen och de mejlar varje vecka vad som händer veckan därpå. Skickar över vilka sånger de sjungit med text bl a och vad de jobbar med i språkutveckling (om de pratar om "över" och "under", eller några speciella ljud osv.


De har föräldrafika, föräldrafrukost och massa tillfällen man kan komma dit och träffas. 


Låter kanonbra!

 
 
Ingen bild

mamma

29 januari 2009 16:58

verkar toppen

 
Ingen bild

Malin

29 januari 2009 20:47

Synd att jag blev så till mig att jag glömde fota!

 
Yvonne

Yvonne

2 juni 2009 12:43

Min son går på en avdelning för normalhörande barn på Snäckbacken. Vi är verkligen överlyckliga över att det blev just den här förskolan. Personalen är verkligen fantastisk! Även de normalhörande barnen får lära sig teckenspråk vilket skapar en del lustiga situationer hemma när sonen tecknar ord som vi inte förstår.

http://www.martin.babyblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 1 november 2009 23:13

Nu kommer jag blogga på den här sidan istället (fast om den är för krånglig kanske jag stannar här) Allt för att hålla er på helspänn om ni missat ett inlägg eller två ...

Av Malin - 31 oktober 2009 20:07

Jag och Annelie gick för att se "Soraya M" i kista på bio igår. Den var baserad på en verklig historia och handlar om en kvinna i Iran som blir anklagad för otrohet och döms att stenas till döds. Den var så hemsk och scenen med själva steningen var...

Av Malin - 27 oktober 2009 20:13

Noelle var inte nådig inatt! Fast det är ju inte hennes fel. Bokade en akuttid till vårdcentralen och visst har hon öroninflammation, på båda öronen dessutom... Hoppas bara att det inte är lungorna också. Märker väl efter en vecka om hon fortfarand...

Av Malin - 27 oktober 2009 20:06

Idag hade jag tid på Avesina hörsel för att kolla mitt enda funktionella öra. Har tyckt länge att jag inte hör särskilt bra. Fick göra det vanliga hörseltestet, sitta i ett bås och trycka på en knapp varje gång man hör ett pip. Hon ville kolla hörs...

Av Malin - 26 oktober 2009 20:05

Matlycka det var den vi slutligen bestämde oss för. Bl a för att man inte behöver kompletteringshandla för måltiderna, de ska vara lättlagade och barnfamiljsanpassade.   Matfrid är lite dyrare, men det är riktigt hälsosam mat med vegetariskt alte...

Ovido - Quiz & Flashcards