Alla inlägg den 30 januari 2009

Av Malin - 30 januari 2009 20:43

Jag vet nåt som jag inte får berätta och det är så svårt att hålla käften!!

Och det är nåt kul! Och jätteroligt! Och påverkar allt!

Nej det är inte en ny bebis *sucka, himla med ögonen*


Ååååhhh....


Men jag får inte säga nåt förrän på tisdag, när allt är klappat och klart!



Jag har berättat för en person, det var ren impuls

Av Malin - 30 januari 2009 20:23

Den här natten har inte varit kul och jag kan inte redogöra precis vad som hände heller för jag var så j***a trött (jag skulle vilja svära mer i min blogg, precis som i min nya favvoblogg men jag kan helt enkelt inte med!)

Noelle hade en dålig natt, vaknade och åt flera gånger och gnällde däremellan och jag bytte blöja, gav nässpray och jag vet inte vad.

T om Jonas gick upp och gav henne nappen och sånt.

 Tur i oturen var att Minou sov nonstop i sin säng fram tills tidigt på morgonen. Otur för Jonas var att lagom till han skulle gå upp så somnade både Noelle och Minou så jag fick sovmorgon till efter kl 8, det var tur för annars hade jag inte varit rolig idag...


(Minou är rätt jobbig när hon sover i vår säng på nätterna, hon ska ligga och klappa och klappa och klappa, i nacken, på ryggen, gärna ner mot tuttarna osv.

Jag blir galen för jag är en "rör-mig-inte"-sova-person. Kan låta elakt när det gäller en liten kärlekstörstande tvååring, men hon har fått så mycket närhet som hon behöver! Hon skulle krypa in under skinnet på mig om hon fick...


Gick till öppna förskolan på förmiddagen, var med på sångstunden (viktigt för Noelle att få höra lite sånger med tecken till) Minou pysslade som en liten robot med turbofart - svältfödd på kreativitet hemma?? (hann rita med tuschpennor, leka med lera, lägga pärlplatta, trä på kulor på snöre mm)

 När det var dags för Noelle att sova, gav jag henne käk och det gick bra tills Minou slängde en träkula i skallen på henne (otroligt vilket bollsinne hon har, träffar jättemycket ungar i skallen med hårda saker...). Hon gallskrek och lugnade inte ner sig förrns hon fick nappen. Då var det omöjligt att rycka ut nappen för att mata henne.


Hon fick sova i vagnen tills jag och Minou ätit klart. Vaknade lagom tills vi skulle hem. Minou somnade iallafall hemma fast Noelle var vaken. Mitt tips till alla tvåbarnsföräldrar är att lägga den sömnvägrande ungen i sin säng med en massa leksaker (i vårt fall nattlamporna, en grön och röd som hon kan trycka av och på, av och på i det oändliga). Sen fick hon komma upp när Minou somnat.


Åkte pulka på eftermiddagen. Jag skulle fått jättedåligt samvete om hon inte fått åka pulka nu när det kom liiite lite snö åtminstone.


Sen kom Jonas hem jättetidigt och överraskade oss! Käkade hamburgare (hemmagjorda, fantastisk för oss halvfabrikatsbulimiker) badade ungarna i baljan i duschkarbinen och sen hoppisäng!



Ovido - Quiz & Flashcards