Alla inlägg den 19 januari 2009

Av Malin - 19 januari 2009 21:36

Och så har hon äntligen somnat! Samma som igår, hon somnade inte efter vällingen, stod och höll sig i spjälorna i sängen och ropade. Igår glömde vi plocka fram resesängen men idag hade vi minsann användning för den!

Ställde den i vardagsrummet och så fick hon stå och stå och stå, tills hon tröttnade och somnade.

Det är ju ett av problemen med att bo 4 personer i en tvåa. Vi delar alla samma sovrum och Noelle inte kan stå och skrika timme ut och timme in, som Minou kunde göra när hon var ensambarn.. Visserligen har Minou lärt sig att somna under oljud, men ändå.


Natten som var, var inte skoj! Jag tar nätterna själv iom att Jonas jobbar och går upp tidigt. Noelle vaknade, jag trodde hon ville välling som vanligt, värmde på och hon drack lite grann - och började tokskrika! Försökte med en ny flaska men hon var redan skitförbannad och gick inte att lugna ner. 


Bytte blöja på henne och la ner henne i spjälisen igen - hon skrek.

Satte henne i vagnen och drog över tröskeln. Hon somnade och jag blev rädd att jag skulle somna och att hon skulle vakna ensam i en kolmörk hall. Så efter ca 10 minuter försökte jag bära in henne i sängen igen. Hon vaknade och gallskrek. Försökte med vagnen igen, hjälpte inte.


Satte mig i vardagsrummet med henne och hon lugnade ner sig efter en stund när hon legat i mitt knä och jag strök henne över pannan.

Då hörde jag Minou skrika i sovrummet, hon kom uttassande till oss i soffan

(Jag höll på mellan kl 1,30 till kl 3,00).

Vi gick in i sovrummet, Noelle var vaken men skrek inte. Jag la ner henne i spjälsängen och hon var tyst.

Efter en stund när Minou låg i vår säng så började Noelle gnälla igen. Jag struntade i det ärligt talat, tillslut gick Jonas upp och stoppade i nappen då tystnade hon och somnade om.


Imorse ville Minou gå upp när Jonas vaknade och jag fick vila mig fram till kl 7,15 när Jonas skulle dra till jobbet. Det var en jäkla tur annars hade jag inte orkat med dagen!

Har funderat lite på om det är det här med att hon övar på att stå, eller om hon har nån ny öroninflammation, eller nåt annat... Hon har inte feber och det har inte varit jobbiga nätter efter varann heller... Om det blir inatt igen så får jag gå till vårdcentralen med henne



Av Malin - 19 januari 2009 20:28

Efter att jag lämnat av Minou på dagis, gick jag och Noelle ner på Sumpan centrum. Hon somnade på vägen ner som jag tänkt, jag parkerade vagnen utanför Gusto och tog en välbehövlig kopp kaffe. Brukar inte gå dit i vanliga fall för personalen är inte särskilt trevlig. Men Boulevard-fiket jag siktat in mig på var fullt. Iallafall de platserna vid fönstret som jag behövde ha för att se vagnen.

När Lindex öppnat gick jag dit och bytte några bodysar som jag köpt i storlek 80 till 86 istället, hon växer så fort!


Efter Noelles lunch (hon vaknade på vägen hem) var det dags för ögonkoll på Danderyd för Noelles del.

Blev lite halvstressigt att hinna med bussen, för hissarna i tunnelbanan är så långsamma. Till råga på allt var det någon (människa??) som pinkat OCH BAJSAT i hissen!! 

Jag måste pajjat näsan med alla blöjbyten för jag märkte det inte förräns hissen börjat åka och jag var tvungen att hålla för näsan för att överleva.


Väl där fick hon ögondroppar och vi fick gå på promenad i 45 minuter. Inte planerat från min sida. Hela dagsschemat blev nästan uppfuckat. Men jag löste det med lite lek i väntrummet och lite tidig mellanmål medan jag åt sen lunch.

Läkaren kollade ögonen och hon behöver inte glasögon, hon är nog för liten för det än ändå. Vi ska öka på tiden med ögonlapp från 30 till 60 minuter om dagen och skelningsoperation diskuterar vi nästa ögonkoll (ca 2-3 månader)

Ovido - Quiz & Flashcards