Alla inlägg under oktober 2008

Av Malin - 23 oktober 2008 20:36

Nu känns det jättemysigt med Noelle! Jag får mer kontakt med henne och hon visar verkligen hur hon känner, när jag dyker upp ler hon och sträcker ut armarna för att dra i nåt utstickande i mitt ansikte - oftast näsan :-)


Hon är nyfiken på Minou och tittar och tittar. När Minou är nära försöker hon ta tag i henne, och om Minou tar hennes leksak ifrån henne blir hon jättearg! Skriker och tar i så armarna skakar och blir nästan lila i ansiktet.


Hon tränar och tränar på att krypa. Kommer upp på alla fyra och står och vaggar, trillar framåt och så upp igen och vaggar och vaggar...

Det kommer sätta igång vilken dag som helst!


Nu de sista dagarna har vi fått koll på ät och sov tycker jag. Hon har fått gröt till frukost, sen lämna Minou på dagis. Sova fm i vagnen (om hon somnar efter att vi lämnat Minou), el hemma efter ett träningspass. Sen äta lunch, vanligtvis en hel burk ingen flaska efter det längre. Sen träna på att krypa för att sedan somna i vagnen när vi ska hämta Minou, el när vi varit hemma och sen går ut för att leka på lekplatsen. 

Sen gröt och lite frukt till mellanmål och sen ett fåfängt försök med vällingflaska för att sluta med en mjölkersättningsflaska och sen sova natten.


Minou kommer bättre överens med Noelle nu. Tidigare bet hon henne och nöp henne. Jag vågade inte lämna Noelle en sekund, nu är Minou kramig och pussig, vill lyfta Noelle från golvet och gärna ta henne i handen och försöker dra iväg med henne. Hon har försökt rida på Noelle några gånger också och det var inte populärt från varken Noelles el vår sida. Så nu är det bara nallen el dockan som får rida häst på Noelle :-)


Imorgon är det besök på avdelningen som Noelle och jag ska vara på efter ci-operationen. Minou får gå på dagis imorgon också snällt nog av dagispersonalen.

Hoppas bara Noelle är frisk och inte fått något nytt till på tisdag!

Av Malin - 20 oktober 2008 21:23

När jag ringde ci-enheten och skulle fråga om vilken tid vi ska besöka avdelningen inför operationen så fick jag veta att operationsdatumet ändrats. Istället för onsdag 29e blir det en dag tidigare, lite bökigt nu när vi fixat med barnvakt åt Minou, farmor fick ta ledigt från jobbet.


Så nu blir det på tisdagen kl 7 och vi ska besöka avdelningen på fredagen innan. Minou får vara på dagis på fredag, fast hon egentligen är ledig fredagar. Men hon kommer ju inte vara där hela veckan därpå så det gjorde inget.

Vi ska dit kl 8,30 och träffa läkare och sköterskor och sånt.


Nu har Noelle (och Minou) blivit förkyld, hoppas hon hinner bli frisk annars skjuts operationen upp. Vill ha det här gjort så fort som möjligt, så vi slipper hörapparaten på åtminstone ett öra! 


Det går bra med ätandet, idag åt hon en hel burk med pasta och kyckling. Fast vällingen vägrar hon fortfarande... Skulle vara bra om hon tog välling på kvällen, så kunde hon sova hela natten (och jag).

Kanske räcker med att hon äter burkmat på dagarna för att hon inte ska behöva äta på natten. Men just nu är det lättare att ge en flaska mjölk än att handskas med skrikande bebis mitt i natten.

 Om hon tar välling inbillar jag mig att hon mätt och belåten kommer sova hela natten ända fram till kl 9 på morgonen ;-)

Av Malin - 16 oktober 2008 21:27

Idag hade jag storprojekt på gång. Hade bokat tid i tvättstugan för första gången (vi flyttade hit 2001) för att tvätta mattorna som Noelle legat och kräkts på.

Så när vi gått upp allihop - Minou var hemma från dagis idag också för säkerhetsskull - så drog jag på ungarna utekläder och tog mattorna under armen.

Regnet vräkte ner och jag hade tänkt vi skulle ha en lugn stund på biblioteket tills maskinen blev klar. Minou fick gå själv bredvid vagnen ända till tunneln sen blev det vagnen. När vi kom fram så visade det sig att biblioteket var stängt just idag... Men lämna tillbaka böcker gick ändå (att jag glömde en av böckerna och måste tillbaka dit är en annan historia)


Gick tillbaka riktigt långsamt för att komma fram i lagom tid ändå till tvättstugan, sen gick vi till lekplatsen där vi var helt ensamma, regnet skvalade och Minou ville gunga.

Lunch och sen ner igen för att hänga upp sista mattan i torkrummet (hur orkar man hålla på med tvättstuga?? Skulle nog hellre vara utan tv än tvättmaskin!)


Det fick bli sen lunchvila, efter att Minou hoppat upp och ner i sängen ett antal gånger, petat på lillasyster och ändrat sig från att sova i vår säng till att sova i sin egen säng och sen ångrat sig igen - så sov båda ungarna (och nästan jag också) kl 14.


A kom förbi med sin lilla M och hade med sig present till Minou. Ja just det hon fyller ju två idag! Jag gav henne ett par rosa HelloKitty-tofflor som jag köpte igår istället för att köpa skor åt mig själv. Hon är heltokig i dem! Tjöt som en galning när jag tvingade av henne dem för att ta på sig stövlarna när vi skulle till tvättstugan. Hon gick med på att följa med om hon fick bära dem åtminstone.


Ha, ha, när J skulle natta henne och hon pussat mig och lillasyster gonatt så klappade hon tofflorna och pussade dem gonatt också :-D


Iallafall, av A fick hon en jättefin klänning med pingviner på, en goseanka och en t-shirt som det står "om inte jag sover, får ingen sova!" och det stämmer ju...


Jag fick ett halsband med ett fyrkantigt smycke med ingenting på trodde jag. Men det visade sig vara ett hologram! Hon hade tagit en bild härifrån och tryckt på smycket - supersnyggt!! Ska fota och lägga ut här så fort jag får tid


Av Malin - 15 oktober 2008 22:40

Efter att Minou ätit frukost och jag förberett för dagis-avgång, kommer hon utspringandes till mig i köket "Mamma, aj!" och pekar på armbågen - sen kräks hon!!

När hon kräkts klart var det bara att dra av kläder och ringa dagis. Men sen efter det var hon precis som vanligt (fast lite snällare ;-)) 

Dagen flöt smärtfritt, kanske tack vare dvdn Mamman och den vilda bebin + att vi alla tre passade på att bada/duscha. Det gick över alla förväntningar, endast ett missöde när Minou satt på kanten av badbaljan och tappade balansen och slog i skallen i kanten.


Jag duschade, Minou badade balja medan Noelle låg i babysittern och hade det varmt i badrummet. Sen stoppade jag ner Noelle med Minou i baljan och det tyckte de båda var kul, speciellt Minou som fick hålla i Noelle och slicka på lillasyster eftersom hon redan var blöt (kräkbaciller!!!)

Medan Minou höll Noelle kunde jag tvätta håret på Noelle, sen fick hon duscha med mig för första gången och det verkade hon tycka om. Trodde nästan hon somnat så lugn blev hon.

På med kläderna och ner i babysittern igen. Sen badade/duschade Minou, lite gnäll när schampot skulle ur håret men annars gick det bra :-)


Efter det var det lunchdags och sen lunchsov. Försökte först med att ha Noelle i spjälsängen men hon ropade och for runt trots att hon var trött så hon fick ligga till vänster i dubbelsängen, Minou till höger och jag i mitten.

Båda tjejerna somnade inom 5 minuter! Och jag som tidigare kämpat så mycket med att få Minou att somna lunch hemma.


Själv låg jag inklämd och sov inte, däremot låg jag och flinade som en tok och kände mig jättemallig som var en sån duktig mamma som fixat hela förmiddagen utan att bli arg eller irriterad. Alla tre var glada och nöjda!


Efter lunchsov blev det lite musiklyssning medan Noelle fortsatte sova och lite bokläsning. Efter mellanmål gick vi ut med dubbelvagnen på promenad.

Minou fick gå själv runt sjön och titta på fåglarna. Tills hon ville gå fram till ett par svanar och krama dem, hur säger man till en tvååring utan att ge henne fågelfobi? :-)


Hon sprang ifrån mig tre, fyra gånger sen fick hon åka vagnen igen till lekplatsen där det fanns max två barn att smitta (det kan inte varit kräksjuka), gunga lite och sen hem till sambon J som kommit hem från jobbet. En kanondag helt enkelt! Och den slutade inte där - sen var jag barnfri och stack till Solna c för att kolla skor till mig själv (jag köpte ett par tofflor till Minou) och klippa mig på superdyra, men bra Mohair. 

Sen gick jag till Solo, tog en kaffe och läste pocketbok tills de stängde :-)

Av Malin - 12 oktober 2008 20:33

Vi hade bestämt att vi skulle fira både mig och Minou idag iom att denna helgen är mittemellan våra födelsedagar (vi fyller med en veckas mellanrum).

Den här gången bjöd vi bara släkt och inga ungar alls, så de som kom var mormor, gammelmormor, farmor, farfar, farbror och gammelfarmor. 

Det räckte med tanke på hur liten lägenhet vi har. På förmiddagen gick jag till Åhléns för att kolla på plastbestick till henne i present och kom i sista sekund på att ballonger är ju rätt kul att ha! Och när jag var där så hittade jag tårtljus också, det hade vi inte heller tänkt på att hon kunde tycka det var kul att blåsa ut ljusen!


Mormor hade bakat en tårta kvällen innan medan jag badade och nattade Minou, annars hade det nog inte blivit någon... Men gammelmormor hade bakat bullar och kakor så det har vi hela frysen full av nu.


Minou fick en overall, vinterkängor, en stickad mössa från Tallin, kläder från Me&I, en interaktiv (heter det så?) ljudbok med NallePuh,  klistermärken på hunda, katter och kaniner och fåglar, vi köpte ett set med kastruller och stekspadar och ett set med tallrikar och bestick, förutom det vi köpt innan från Nyfiken (träfrukt- och grönsaker med kardborre emellan så man kan dela med en träkniv och flaskor och burkar i trä som ska föreställa mjölkpaket, ketchup och senap mm)

Av Malin - 9 oktober 2008 20:43

Idag kommer min mamma och mormor upp från Borås och hälsar på. De stannar tills måndag kväll då de flyger hem igen.

Det blev jag som fick hämta på Arlanda och jag var rädd att jag kört in på avgåendeterminalen för det var så lätt att hitta!

Sambon J hade skrämt upp mig innan och sagt att det var så himla svårt att hitta inne på Arlanda men det var ju peas of cake (?)


Det var tänkt att de skulle bo på Solna Vandrarhem men de ringde och bokade så sent så alla rum var upptagna.  Vi löste det genom att mormor fick sova på soffan och morsan på en madrass på golvet i vardagsrummet första natten, och sedan skulle de bo hos mormors ex-svägersta i Kallhäll.


Sista natten fick de sova här igen. Morsan är jättesnäll och ställer upp och tar barnen på morgonen så jag får sova extra länge, sen lagar hon både lunch och middag så jag slipper tänka på mat, och så underhåller hon Minou jättebra!

Av Malin - 4 oktober 2008 21:09

Idag åkte vi till Västerås för att hälsa på J och A med L, som fyller 1 år samma helg som vi ska fira mig och Minou.


Jag hade gått in på Nyfiken Liten´s hemsida och kollat in en träbil som man kan dra efter sig i snöre och som är en klosslåda också. 

Den köpte jag till honom och så köpte jag träfrukt och grönsaker och flaskor till Minou.

Beställde paketen inslagna också (stressad mamma årgång -08).

När paketen kom hem till oss så visste jag inte vilket paket som var vad - och än värre om det paketet som jag tippade var L´s kanske inte alls innehöll en träbil utan en trädildo istället. Men jag gjorde som jag brukar göra, chansade på att det var rätt och det var det *puh*


Han fick sin present och Minou fick titta på hästarna, katterna, hönsen, tuppen och hunden. Efter det åkte vi till Minous farmor och farfar för de hade kusinträff i bunkern. Det var farmors kusiner och sen alla barn och barnbarn, jag kände igen kanske fem personer av 50.


Minou grinade och vågade inte gå in till en början, men när vi gått längst in i lokalen så fick hon syn på scenen längst in. Där började hon hoppa och apa sig. Det tog två minuter för henne, sen släppte hon loss ordentligt. Spelade piano med en kille och en tjej som kanske var 12, 13 år och busade och sprang runt så hon tog av sig kläderna för hon var så svettig :-)


Noelle sov rätt mycket och var lite knasig i magen för att jag stressat på lite med pureeandet. Började med smakisar och sen blev det en köttburk och det tyckte inte hennes mage om!

Nu får hon äta 4-månadersgröt och burkar ett tag igen.

Av Malin - 1 oktober 2008 20:25

Idag var vår bild med i Mitt i Sundbyberg. Den var verkligen jättestor!

Alla andra bilder var inte ens hälften så stora :-)




Ovido - Quiz & Flashcards