Alla inlägg under september 2008

Av Malin - 12 september 2008 22:24

Ja just det! Min favoritblogg har lagt ner :-(

Jag har separationsångest... Var faktiskt inne på sidan igen bara för att se om hon ångrat sig och börjat blogga igen - men inte.


Suck hur ska jag hitta en lika bra blogg igen????


http://www.mama.nu/blogg/fyra-nyanser-av-rosa/


Jag får väl läsa bloggen från början, ifall jag missat nåt

Av Malin - 12 september 2008 22:14

Idag var sjukgymnasten hemma hos oss och tränade Noelle på vardagsrumsbordet :-) Enda stället tror jag på okej arbetshöjd.

Noelle har blivit mycket stabilare i nacke och rygg, fast vi bara jobbat med henne i en, två veckor! Skönt att vi ser resultat fort.


Minou brukar leka med dagisbarnen på gården när hon slutat på sitt dagis (så hyper är hon så hon avverkar två dagis om dagen ;-)) och hon har lärt sig cykla på den minsta sortens trehjuling som de har - hon tycker det är jättekul! Ibland glömmer hon av sig och börjar cykla bakåt igen, men så kommer hon på hur man skulle göra och så glömmer hon styra istället...

Hon har sett de större barnen stå och gunga så idag fick hon stå på gungan när den var nästan stillastående med mig bakom beredd att ta emot, även om min reaktionsförmåga inte skulle fungera och hon skulle trilla ändå. Men det känns bäst att stå så, för mig mer än för henne.

Av Malin - 11 september 2008 22:20

Idag hade Minou inte sovit lunch på dagis, så jag tänkte att det är en perfekt dag att introducera biblioteket i hennes liv.

Ha ha, så fel jag hade. Släppa lös henne i ett bibliotek och man är svettig efter två minuter! Tur att Noelle sov i vagnen åtminstone.


Den snälla bibliotekarien plockade fram en hel hög med böcker som kunde vara spännande för Minou. Hon satt på den lilla stolen i högst tre sidor, sen rusade hon iväg och hämtade en annan bok. Helst en som redan var upptagen av en annan unge...


Jag lånade böckerna så vi kan läsa de hemma istället. Och så fick jag veta att jag blir inte återbetalningsskyldig om Minou skulle råka äta upp en bok eller två

Av Malin - 9 september 2008 20:50

Det blev en heldag på ci-enheten på Huddinge. Vi pratade med läkaren, Noelle fick göra hörseltest, prat med logopeden, prat med kuratorn.

Efter lunchen gjordes ett ekg på Noelle, sedan hörseltest igen och sedan sista pratet med läkaren.


För att göra sammanfattningen lite kortare så visade det sig att Noelle hör lite bättre på höger öra. Om hörapparaterna höjs upp så kan hon höra prat, men bara vokalerna. Läkaren tycker att vi ska operera ci på vänster öra först och avvakta med högerörat ifall hörselnerven mognar och hörseln blir bättre.


Fördelen med att ha kvar hörapparats-hörsel på örat är om man fortfarande kan höra naturligt ljud utan hörapparaten. Opererar man ci så blir man av med naturliga hörseln helt och är tvungen att använda ci+ ytterdelen för att höra.


Så det blev bestämt att 29 oktober blir operationen av. Förutsatt att hon kommit upp i sin målvikt 8kg så de ska kunna våga söva henne. Och förutsatt att hon håller sig frisk!

Av Malin - 5 september 2008 20:56

Min hjärna tycker det iallafall för när jag stuvat in två ungar, packning, vagn och kusin i bilen så svängde jag av fel efter Södertälje och MISSAR E4 OCH KÖR TILL ARBOGA ISTÄLLET!!

What the fuck! En mild omväg och vi kom fram vid kl 24 istället för vid kl 22 som jag trodde....


Jag ska vara hos mamma och mormor med ungarna till på måndag, Minous dagis är stängt måndag och tisdag iallafall. J har kurs på måndag och ska på en spelning på tisdag så vi åkte ner istället..

Av Malin - 3 september 2008 12:13

En tjej ringde på vagnen igår och sa att hon ringt på en annan vagn innan mig, men den ägaren hade köpt vagnen begagnad, den här var väl köpt på affär?

"Jaaa..." säger jag. Tror knappt mina öron vad jag säger! Ringde tillbaka direkt och sa att jag har haft vagnen nån vecka bara, men de förra ägarna har haft den i ett år. Skämdes som en galning, men det hade blivit jättekonstigt om hon kommit och tittat på vagnen "som vi ägt i ett år" när jag har Noelle med mig som är 6 mån!

Hellre att hon ångrar sig då och inte vill komma och titta på den än att det blir strul sen. Hon har inte ringt än heller....

Av Malin - 3 september 2008 12:08

Idag är en lugn dag! Såpass lugn att jag hunnit ladda upp lite bilder från mobilen, kopiera över hela bloggen från familjeliv (just för att kunna lägga in bilder från tiden när Noelle var pytte-pytte så folk fattar hur vi hade det)


Minou är på dagis, hon ÄLSKAR dagis! Kokiiiis säger hon - det är dagis alltså - och så säger hon Anna och Otto. Anna är fröken och Otto är en kille på dagis. De är inte nödvändigtvis några favoriter, det är bara lätt att säga deras namn ;-)


Tänkte gå på bebiscafé med Noelle men hon lyckades somna lagom tills vi skulle gå, så här sitter jag.... Fast det är skönt :-)

Av Malin - 2 september 2008 10:16

Idag ringde jag cochleaimplantat-enheten i Huddinge och frågade när Noelle ska få komma dit och starta sin utredning. Hon sa att hon hade datumen klara, bara att alla personer inte kunnat infinna sig samma datum.

Men nu när det bestämt att nästa tisdag ska vi in med henne på en heldag då de kommer testa hennes hörsel ordentligt!

Minou får stanna hos farmor den dagen för dagis är ju stängt också såklart.


Jag har varit lite lugn med ci eftersom de sagt att det kommer bli utredning tidigast mitten, slutet på augusti. Men ögonläkaren sa i onsdags att Noelle ska vara högprioriterad eftersom hon har Möbius och kommer få det svårt med teckenspråket. Då fick jag eld i baken men nu har vi ett datum att rikta in oss på åtminstone :-)

 ps, ska bli skönt att inte behöva hålla på med hörapparaterna

Ovido - Quiz & Flashcards