Alla inlägg den 28 mars 2008

Av Malin - 28 mars 2008 11:31

av fiskbulle666 | Fre 28 mar 10:47 Nu har det hänt massor! Igår morse kom en barnmorska in och sa att hon ville titta på när jag flaskmatade Noelle.
Jaha, vad kul en till som tror att det är sugreflexen det är fel på tänkte jag.

När jag började mata och Noelle hostade och flämtade så sa hon "Ja, suget är det ju inget fel på, men det sluter inte tätt i mungiporna. Jag skulle vilja göra så här" - och så tog hon pekfingrarna och tryckte in kinderna så Noelle såg ut som en guppy.

Oj vad hon började suga på nappflaskan! "Ja så skulle jag kunna göra om jag hade fyra armar", sa jag.

Då visade hon ett grepp hur jag kunde hålla flaskan och trycka in kinderna samtidigt. Noelle fick i sig alla 75 ml på 20 minuter, trots att hon drack i lugn takt och vi rapade när hon fått i sig hälften och efter hon var färdig!

Det är ju ingen lösning på själva problemet men det är en bra tillfällig lösning! Så slipper vi sonda.
Jag provade att dra luft emellan och efter, men hon fick inte i sig någon extraluft och det var ju jättebra.

Vi åkte hem vid 16-tiden och har flaskmatat hemma och det har funkat. Vi kan ju sonda för hand om det skulle strula.

Sen var vi på magnetröntgen igår. Hon skulle vara nymatad så hon skulle sova under röntgen i ca 30 min. Trodde inte jag skulle få henne att somna, men hon sov som en stock hela tiden.
Trots oväsen och att vi var tvungna att klä av henne. Jag och Noelle fick ha på oss hörselskydd, men det hördes igenom en hel del ändå. Hon måste ju vara döv eftersom hon inte reagerade.

Idag kommer neurologen och kan ge ett grovt svar på magnetröntgen, sen får vi helgpermission. Ska ringa in på måndag och berätta hur det gått, behöver inte komma tillbaka förrns på tisdag då halsröntgen ska göras

Ovido - Quiz & Flashcards