Alla inlägg den 24 maj 2009

Av Malin - 24 maj 2009 20:32

Var i sommarstugan i helgen och vädret har varit sådär, lite regn, lite sol.

När Minou skulle sova lunch igår fick hon en stöt från läslampan. Vi hade skruvat ur glödlampan kvällen innan för hon låg och tände och släckte istället för att sova. Sen har hon vid nåt tillfälle tänt lampan igen och sen stoppade hon ner fingrarna i sockeln (eller skar sig på nån vass kant däri, men inget märke på fingret)

Hon var jätteledsen men det gick över.


Idag när vi åt lunch satte Noelle i halsen. Alltså verkligen satte i halsen. Hon hostade till och sen lite ulk-reflexer och så kom det ut en korvbit. Vi trodde det var lugnt men såg att hon inte andades och blev röd i ansiktet.

Knäppte loss henne ur barnstolen och gjorde heimlich på henne, Minou ropade mamma, pappa, mamma, pappa och vi skrek till henne att vara tyst för att kunna höra om Noelle andades. Hon blev lila i ansiktet och hon pep lite svagt. Jag vände på henne igen och lade henne mot underarmen och dunkade mellan skuldrorna och tillsist kom en jättebit med korv ut!


Vi hade korv stroganoff över hela stugan och på kläderna och var helt chockade. Noelle var arg för att Jonas skar hennes korvar i småbitar och fortsatte äta som om ingenting hade hänt.


Jag säger bara - se till så ni vet hur man gör när ett barn sätter i halsen!



Ovido - Quiz & Flashcards