Alla inlägg den 27 augusti 2008

Av Malin - 27 augusti 2008 20:43

Idag handlar om Noelle. När jag lämnat Minou på dagis - hon var jättepigg igår och skrek Anna Anna efter dagisfröken - så tog jag med Noelle, medicinbollen och en papperskasse med sondaggregat och åkte till Astrid Lindgrens.

Passade på att lämna tillbaks medicinbollen till sjukgymnasten (bollen är alldeles för stor för vår minimala lägenhet även om Minou skulle älska att sparka bollen genom vardagsrumsfönstret)

och visade upp Noelle för nutritionisten. Vi vägde henne och beundrade hennes hårman och så gav jag dem alla sondaggregat som blivit över efter att Noelle börjat äta på flaska istället för genom en slang i näsan.


Efter dessa nöjen, väntade vi på ögonkollen som vi egentligen var där för. Ögonläkaren kollade Noelles ögon med ficklampa och tittade hur hon följde med blicken. Slutsatsen är att hon skelar mer nu än när hon var 2 månader. Men det roliga (eller bra rättare sagt) är att när hon tittar åt höger använder hon vänster öga, och tvärtom. Det gör att hon slipper piratlapp över ögat. 

Hon har ett litet brytningsfel på ena ögat och kommer få glasögon längre fram när hon blir större. Hon kommer nog bli närsynt också men vem hade väntat sig nåt annat när hon är barn till två mullvadar. Både jag och J såg ruskigt dåligt innan vi lasrade oss och glömde bort att vi någonsin använt glasögon och linser.

Ovido - Quiz & Flashcards